Musea en bioscopen

De Lichttoren is de perfecte uitvalbasis voor jouw dagje kunst en cultuur in Eindhoven.

Eindhoven heeft meer te bieden dan alleen zijn design en bourgondische ervaringen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in kunst, geschiedenis en entertainment, biedt Eindhoven genoeg culturele activiteitenen zoals musea en bioscopen om van te genieten.

Op kunsttour in Eindhoven

Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum is een must-visit voor liefhebbers van moderne en hedendaagse kunst. Dit museum, gelegen in het hart van Eindhoven, heeft een indrukwekkende collectie kunstwerken. Ontdek de kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars en laat je inspireren.

Je loopt vanuit De Lichttoren in 13 minuten naar Van Abbenmuseum

DAF Museum

Voor een reis door de geschiedenis van de Nederlandse auto-industrie, bezoek je het DAF Museum. Hier leer je over de erfenis van Van Doorne’s Automobiel Fabriek, kortweg DAF. Verken prachtig voertuigen en ontdek de technologische innovaties die zich daar hebben gevormd.

Je loopt vanuit De Lichttoren in 20 minuten naar DAF Museum

PSV Museum

Als je geïnteresseerd bent in voetbal en de rijke geschiedenis PSV Eindhoven, mag je het PSV Museum niet missen. Bewonder memorabilia die onderdeel zijn van de opmerkelijke reis van de club.

Bij De Lichttoren hebben we vaak speciale deals rondom PSV. Houd daarvoor onze website in de gaten!

Je loopt vanuit De Lichttoren in 10 minuten naar PSV Museum

Wil je toch iets interactiefs?

Motion Imagination Experience

Voor een onvergetelijke ervaring van lichtkunst en 3D-ontwerp, ben je bij Motion Imagination Experience aan het juiste adres. Hier komen 3D-ontwerpers, lichtkunstenaars, interactieve designers en meer samen om een wereld van verbeelding te creëren. Stap in deze unieke lichtwereld en word zelf onderdeel van de beleving.

Je loopt vanuit De Lichttoren in 3 minuten naar Motion Experience

Prehistorisch Dorp

Voor een historisch avontuur bezoek je het Prehistorisch Dorp in Genneper Parken te Eindhoven. Dit openluchtmuseum biedt een fascinerende blik op het verleden. Ervaar het dagelijkse leven en de tradities van vroegere tijden.

Je rijdt vanuit De Lichttoren in 10 minuten naar het Prehistorisch Dorp

Bioscopen

Wil jij toch liever vanuit een luie stoel genieten van culturele of filmische ervaringen? Eindhoven heeft ook genoeg bioscopen in de stad voor een dagje “in”.

RESERVEER OF PLAN JE GROEPSARRANGEMENT