Strijp-S

Grand Cafe De Lichttoren is een van de vele iconische Philips-gebouwen in Eindhoven, maar er is nog veel meer te ontdekken, zeker in de Designwijk van Eindhoven: Strijp-S

Eindhoven staat bekend als de stad van design en creativiteit. Een perfect startpunt voor het verkennen van deze levendige en bourgondische stad is Grand Cafe De Lichttoren, gelegen in het hart van Eindhoven. Van hieruit kun je de diversiteit van Eindhoven ontdekken, met een speciale focus op de designwijk Strijp-S.

Strijp-S is het perfecte voorbeeld van Eindhoven’s dynamische karakter. Een bezoek aan dit deel van de stad belooft een boeiende dagbesteding, doordrenkt met de erfenis van Philips en hedendaagse innovatie.

De Historie van Strijp-S

Grand Cafe De Lichttoren is een van de vele iconische Philips-gebouwen in Eindhoven, maar er is nog veel meer te ontdekken, zeker in Strijp-S:

Het Klokgebouw: Dit indrukwekkende gebouw dankt zijn naam aan de herkenbare klok met de letters ‘Philips’ in plaats van cijfers. Tegenwoordig is het een bedrijfsverzamelgebouw met onder andere PopEi, een bekend muziekpodium.

Het Ketelhuis: Een ander prachtig oud Philips-gebouw, nu omgetoverd tot een restaurant. Met een terras met uitzicht op de architectuur van Strijp-S, waar je in de zomer kan genieten van muziek en het zonnetje.

Vershal het Veem: Strijp-S heeft ook zijn eigen overdekte versmarkt, Vershal het Veem. Hier kun je je dagelijkse boodschappen doen, genieten van lekkernijen of gewoon even rondsnuffelen.

De Urban Shopper: Winkelen in Strijp-S? Ook dat kan! De Ubran Shopper is een klein, overdekt winkelcentrum met een labyrint aan unieke winkels. De ondernemers hier zijn allemaal creatief en richten zich op design, kunst, mode en meer.

Feel Good Market: Elke derde zondag van de maand kun je genieten van de Feel Good Market, een gezellige markt vol (duurzame) streekproducten, hapjes, drankjes en live muziek. Een perfect dagje uit voor het hele gezin.

Area 51 Eindhoven: Ben jij wat sportiever aangelegd? Dan moet je Area 51 bezoeken. Een voormalige Philips-machinefabriek waar ‘urban culture’ tot leven komt. Binnen vind je een skatepark met gezellig cafe. Area 51 is een dynamische locatie met voor ieder wat wils.

De Ontdekfabriek voor Kinderen: Voor kinderen biedt Strijp-S De Ontdekfabriek, een boeiend museum voor kinderen van 4 tot 12 jaar. In dit oude Philipsgebouw kunnen kinderen en scholieren van alle leeftijden genieten van educatieve activiteiten en ontdekkingen. Welk kind wil zich nou niet voelen als een echte uitvinder, raceautobouwer of filmmaker?

Kortom, Eindhoven heeft zoveel te bieden, en Strijp-S is een van de meest opwindende bestemmingen in de stad. Dus kom langs, geniet van een kop koffie in de warmte van De Lichttoren en begin je dagje uit in Eindhoven.

Afstand De Lichttoren naar Strijp S

  • 20 minuten lopen
  • 10 minuten met de auto
  • 8 minuten fietsen
  • OV: Bushalte Piazza > Bushalte Strijp S – 4 minuten.

RESERVEER OF PLAN JE GROEPSARRANGEMENT